KAYSERİ / AKKIŞLA - Akkışla Şehit Nevzat Akyol Halk Eğitimi Merkezi

Nis

Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarında öğretim programlarının yanında öğrencilerde özgüven ve sorumluluk duygusu geliştirmeye,yeni ilgi alanları oluşturmaya, milli ve kültürel değerleri kazandırmaya yönelik kültürel ve sanatsal sosyal etnlikler düzenlenmektedir.Bu amaçla Akkışla Şehit Nevzat Akyol Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'müz tarafından ''Minik Eller, Büyük Hayaller'' adlı etkinlikler kapsamında ilçemiz genelinde bulunan anaokulu,ilkokul ve ortaokul öğrencileriyle birlikte ''Masal Yazma,Akrostiş Şiir Yazma,Ebru Çalışmaları,Hayalimi Çiziyorum Resimleri,Geleneksel Çocuk Oyunları,Çocuğum Ben Bu Benim Bayramım İsimli Şarkı Söyleme,Atatürk'ümüz Bizimle Çocuk Olunca'' çalışmaları yapılmıştır.

Nis

Açıköğretim liseleri kayıt yenileme işlemleri başlamıştır.Kayıt yenilemek isteyen öğrencilerin 250 lira kayıt yenileme ücretlerini yatırdıktan sonra kayıt yenileme işlemleri tamamlanacaktır.

Nis

Açıköğretim Kurumları 2023-2024 eğitim-öğretim yılı 2. Dönem sınav sonuçları açıklanmıştır.Sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen öğrenciler açık lise öğrenci girişi sayfasından sonuçlarına ulaşabilirler.

Mrt

16-17 Mart 2024 tarihlerinde yapılacak olan 2023/2. Dönem Açıköğretim Okulları Sınav Giriş Belgeleri Açıköğretim Okulları Bilgi Yönetim Sistemlerinde yayımlanmıştır.Sınav giriş belgelerini almak isteyen öğrencilerimizin Halk Eğitimi Merkezi'mizi ziyaret etmeleri önemle rica olunur.

Ock

Kursiyerlerimizin talepleri doğrultusunda kurumumuz bünyesinde ilçemiz Sosyal Yaşam Merkezi'nde eğitmenlerimiz Ali AKTAR,Serdal ŞAHİN ve Ali GÖRÜCÜ rehberliğinde  Sürü Yönetimi Elemanı Kursu'muz başlamıştır.

Ock

İlk Kayıt Tarihleri:

- 2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılı 1. Döneminde örgün ortaöğretim kurumlarında aktif kaydı olmayan öğrenciler ile e-Okul Sisteminde kaydı olmayan öğrenciler için ilk kayıt işlemleri 4 Ocak 2024 tarihinde başlayacak olup 22 Ocak 2024 tarihi mesai bitiminde sona erecektir.

- 2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılı 1. Döneminde örgün ortaöğretim kurumlarında aktif kaydı olan öğrencilerden 2023/30 Nolu Genelge kapsamında örgün ortaöğretim kurumlarından açık öğretim liselerine geçiş şartlarını taşıyanlar için ilk kayıt işlemleri 31 Ocak 2024 tarihinde başlayacak olup 5 Şubat 2024 tarihi mesai bitiminde sona erecektir.

Kayıt Yenileme Tarihleri:

- 2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılı 1. Döneminde kayıt yenilememiş, öğrencilik durumu "Donuk" veya "Silik" olan öğrenciler için kayıt yenileme işlemleri 4 Ocak 2024 tarihinde başlayacak olup 5 Şubat 2024 tarihi mesai bitiminde sona erecektir.

-  Açık öğretim okulları 2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılı 1. Döneminde kayıt yenilemiş, öğrencilik durumu "Aktif" olan öğrenciler için kayıt yenileme işlemleri 2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılı 1. Dönem sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından 24 Ocak 2024 tarihinde başlayacak olup 5 Şubat 2024 tarihi mesai bitiminde sona erecektir.

Ders Seçimi İşlemleri: Öğrenciler ders seçimi işlemlerini 5 Ocak 2024 - 5 Şubat 2024 tarihleri arasında Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemi üzerinden yapabilecektir. Kayıt işlemlerinin sona ermesinin ardından yapılan ders seçimi işlemleri dikkate alınmayacaktır.

Sınav Merkezi İşlemleri: Öğrenciler Sınav Merkezi belirleme ve güncelleme işlemlerini  5 Ocak 2024 - 5 Şubat 2024 tarihleri arasında Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemi üzerinden yapabilecektir. Kayıt işlemlerinin sona ermesinin ardından yapılan Sınav Merkezi belirleme ve güncelleme işlemleri dikkate alınmayacaktır.

Haz

Akkışla Şehit Nevzat Akyol Halk Eğitimi Merkezi olarak 1-7 Haziran Hayat Boyu Öğrenme Haftası Kutlama programımız Akkışla Belediye Başkanı Sayın Ayhan ARSLAN,İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ekrem SABUNCU,daire amirlerimiz,ilçemiz mahalle muhtarları ve değerli ilçe halkımızın katılımlarıyla gerçekleşmiştir.Programımızda konuşma yapan Akkışla Belediye Başkanımız Sayın Ayhan ARSLAN Bey ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ekrem SABUNCU Hayat Boyu Öğrenme'nin önemine ve gerekliliğine değindiler.Program sonrasında halk eğitimi merkezimiz tarafından hazırlanan yıl sonu sergimiz ve hayır kermesimizin açılışını belediye başkanımız Ayhan ARSLAN Bey ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ekrem SABUNCU gerçekleştirdi.Sergimiz ve hayır kermesimize halkımızın katılımı da oldukça fazlaydı.Programımıza katılan başta Akkışla Belediye Başkanımız Ayhan ARSLAN Beye,İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ekrem SABUNCU'ya ve değerli halkımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz.